23948sdkhjf

Salg sendte Samsø Syltefabrik i minus

Ellers havde der været et lille plus, fortæller ny direktør
Samsø Syltefabrik, som i august sidste år blev solgt af DLG til Erhvervsinvest, havde opnået et lille overskud i 2015, hvis ikke det havde været netop for salget.

Det oplyser syltefabrikkens direktør, Mads Quistgaard, som derfor ikke er voldsomt afskrækket af, at 2015-regnskabet viser et underskud på 3,3 millioner kroner.

- I forbindelse med ejerskiftet var der en lang række engangsomkostninger, og uden dem var vi endt med et lille plus, siger han - uden at ville nærmere ind på, hvor lille plusset ville have været. Men det ville under alle omstændigheder stadig have været utilfredsstillende, bemærker direktøren.

I 2014 kom Samsø Syltefabrik ud med et overskud på 547.000, og i 2013 var plusset på cirka 1,5 million.

Mads Quistgaard, der først blev ansat som direktør på Samsø efter ejerskiftet, føler sig overbevist om, at det nu går støt fremad med sorte tal på bundlinjen.

- Vi er godt positioneret i forhold til efterspørgslen fra både detailhandel og forbrugere. De vil jo i stigende grad have lokale varer og bæredygtighed.

- En dansk producent på Samsø, der bruger lokale varer - den slags bliver for mig at se kun mere og mere populært hos forbrugerne, nævner direktøren, som desuden er i gang med at øge fabrikkens andel af økologi, så den bliver højere end de hidtidige cirka fem procent.

Nye produkter


Mads Quistgaards optimisme bunder også i, at Samsø Syltefabrik vil udvikle nye produkter, og at der nu bliver satset endnu mere på eksport til nærmarkederne. De nye produkter beholder han indtil videre som en forretningshemmelighed, men de er absolut på vej, fastslår han.

- Og hvad angår bæredygtigheden, så skifter vi fra olie til flaskegas og får dermed en renere teknologi. Hvis der kommer et biogasanlæg på Samsø, går vi over til biogas, og alt sammen vil det - ud over at give os en bedre samvittighed - også sætte vores produkter i et bedre lys hos forbrugerne, påpeger Samsø-chefen.

Han oplyser, at Samsø Syltefabrik får cirka to tredjedele af råvarerne, især rødkål og rødbeder, fra Samsø. Resten kommer fra både resten af Danmark og fra udlandet.





Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.422