23948sdkhjf

Fødevarevirksomheder tvinges til opstramning

Fødevarebranchen skal stramme op på rengøring og maskindesign for at undgå sygdomstilfælde. Nyt EU-projekt kræver handling nu.
En storstilet forskningsundersøgelse under EU-Kommissionen med deltagere fra 15 EU-lande, afslører, at de traditionelle test for bakterier ikke er gode nok. Virksomheder kan tro, at rengøringen er god nok, uden at det er sandt. Det skriver Ingeniøren i dag.

- Mange af problemerne med fødevarebårne sygdomme kan løses, hvis virksomhederne får hygiejnen i orden, siger professor Mogens Jakobsen, der er koordinator af projektet Pathogen Combat under Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet.

Det er levnedsmiddelvirksomhedernes ansvar, at forbrugerne ikke blive syge af madvarerne. En løsning kan være UV-lys, der får ellers usynlige belægninger til at lyse op. Belægninger, hvor der kan gemme sig bakterier som samonella og listeria. På den måde kan fødevarevirksomheder finde ud af, hvor der er problemer med rengøringen af udstyr og maskiner og dermed gøre noget ved det.

Viceadministrerende direktør Erik Bisgaard fra Danish Meat Association, lover at se nærmere på projektet, og om resultaterne kan omsættes til praksis.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095