23948sdkhjf

Årets Lokale Vare er jordbærlikør

Dansk tradition og sommer på flaske vandt Coops konkurrence
Dansk tradition og en pokkers god smag har sikret Jordbærlikør fra Fary Lochan Destilleri titlen som Årets Lokale Vare 2016. Med prisen følger 50.000 kroner og muligheden for at komme på Coops hylder for Lokale Varer.

Jordbærlikøren fra destilleriet i Farre ved Vejle imponerede dommerne nok tik at tage prisen foran otte andre finalister og 126 tilmeldte lokale varer i Coop-konkurrencen.

Det gav kamp til stregen, da dommerne skulle bedømme så forskellige finalevarer som havregryn, øl, salt og likør, der hver især scorede højt på flere af kriterierne om smag, råvareoprindelse, emballagedesign samt historien bag produkt og virksomhed.

Dommernes begrundelse for sejren til Jordbærlikør fra Fary Lochan Destilleri er blandt andet, at produktet er en gentænkning af en dansk tradition for likør med lokale bær - en gentænkning, som blev hilst velkommen med kommentarer som:

- Wow, det smager overraskende godt. Den har en tydelig og ægte jordbærsmag i god balance med alkohol.

- Her er det virkelig lykkedes at hælde jordbær på flaske og forlænge følelsen af dansk sommer for voksne.

Mere jordbærlikør

Hos vindervirksomheden er Anne Birgitte Jørgensen, Tine Toft Laursen, Morten Jørgensen og Thomas Smidt-Kjærby "fantastisk glade" for sejren, og de lover, at pengene vil blive brugt til at producere meget mere jordbærlikør,

Det er anden gang, at Årets Lokale Vare kåres, og hele 61 ud af de 123 varer, der var tilmeldt sidste års konkurrence, har indgået en aftale med Coop om at komme på hylderne for Lokale Varer.

Ifølge Coop stiger salget af lokale varer, og forventningen er, at salget fortsat vil stige de kommende år.

- Derfor er vores største udfordring at finde nye, spændende, lokale varer. Årets Lokale Varer 2016 har vist, at kvaliteten og udbuddet vokser, siger chef for Lokale Varer i Coop Christian Christensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078