23948sdkhjf

400 kontrolbesøg skal sende den sure smiley på pension

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen sætter gang i 400 kontrolbesøg hos de virksomheder, der oftere end andre får påbud, bøder og politianmeldelser.
Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har netop igangsat 400 målrettede kontrol- og vejledningsbesøg hos grossist- og detailvirksomheder, der oftere end andre har fået påbud, bøder eller politianmeldelser for overtrædelse af fødevarereglerne.

Målet er at få virksomhederne på sporet og færre sure smileyer på kontrolrapporterne.

- Har en fødevarevirksomhed på to ud af tre kontrolbesøg fået fx et påbud eller en bøde, får virksomheden nu to timers målrettet kontrol- og vejledningsbesøg af Fødevarestyrelsen. Sammen med ejeren skal Fødevarestyrelsen hjælpe med at finde ud af, hvor og hvordan virksomheden kan stramme op, forklarer miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Initiativet er en del af Fødevareforlig 3, som en bred kreds af Folketingets partier vedtog sidste år. Forliget fastslog blandt andet, at myndighederne i højere grad skal vejlede virksomhederne om reglerne for fødevaresikkerhed. Virksomhederne bliver vejledt om alt fra mærkningsregler til fødevarehygiejne.

- Seks ud af syv kontrolbesøg ender med en glad smiley. Det er et fåtal af virksomheder, som har en tendens til at gå igen i den negative smiley-statistik. De får nu et skub i den rigtige retning, så vi kan få gengangerne i smiley-statistikken ud af den negative spiral og endnu flere sikre fødevarer til forbrugerne, siger Esben Lunde Larsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11