23948sdkhjf

Basisuddannelse på vej til fiskeindustriens ufaglærte

Nordjyske fiskevirksomheder undersøger muligheden for at realisere en toårig uddannelse
Det skal være mere attraktivt for også yngre mennesker at blive ansat i fiskeindustrien, og det kan en basisuddannelse hjælpe på.

Det mener en række nordjyske fiskevirksomheder, der undersøger muligheden for at realisere en toårig uddannelse for fiskeindustriens ufaglærte arbejdskraft.

Det skriver FødevareWatch.

Erhvervskonsulent Lars Hedegaard fra Erhvervshus Nord fortæller, at idéen opstod under et dialogmøde med fiskeindustrien i Frederikshavn Kommune og således kommer fra industrien selv.

Erhvervshus Nord, Center for arbejdsmarked og EUC Nord har efterfølgende søgt Vækstforum om midler til at foretage en foranalyse vedrørende behov og indhold samt mulige veje at gå i uddannelsessystemet.

- Denne foranalyse har vi netop afsluttet, og det viser sig, at interessen for en basisuddannelse blandt fiskeindustrierne i hele region Nordjylland er stor.

Næste skridt bliver nu at få Vækstforum og Business Region Nordjylland på banen, således at der kan arbejdes videre med konklusionerne fra foranalysen, siger han til FødevareWatch.

Idéen med en basisuddannelse er, at den skal være med til at tiltrække unge og kvalificerede medarbejdere til fiskeindustrien.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078