23948sdkhjf

Global madspildsmåler kan hjælpe supermarkeder

Den globale standard har fået navnet Food Loss and Waste Standard.
En ny ”madspildsmåler” skal være med til at bekæmpe den store mængde af mad, der hver dag smides i skraldespanden over det meste af verden, skriver csr.dk.

Måleren indeholder blandt andet en definition på, hvad madspild er, så data lettere kan sammenlignes virksomheder og lande i mellem - og den enkelte virksomheds indsats år for år.

Den globale standard, der har fået navnet Food Loss and Waste Standard, er netop blevet præsenteret på den danskledede organisation Global Green Growth Forums årsmøde i København.

Food Loss and Waste Standard skal samtidig gøre det lettere for virksomheder som blandt andet supermarkedskæder at lægge en strategi for, hvordan man mindsker madspild.

Den britiske supermarkedskæde Tesco ser frem til de nye retningslinjer:

- Den nye FLW-standard giver os en fælles ramme til at måle madspild, og jeg håber at det vil få andre til at offentliggøre deres data og gøre en indsats for at tackle dette vigtige emne. Den type gennemsigtighed har været en hjørnesten i vores arbejde med madspild ved at hjælpe os med ikke alene at identificere de kritiske punkter i vores egen forretning, men også at håndtere dem, siger koncernens CEO, Dave Lewis.

Som en del af FNs bæredygtighedsmål er blandt andet, at der skal ske en halvering af det globale madspild frem mod 2030.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094