23948sdkhjf

Is-chefer scorede fem millioner på salg

Ukrainsk overtagelse udløste bonus til direktion og ledelse
Selv om det første regnskab efter salget af Mejerigaarden i Thisted til den Letland-baserede Food Union Group ikke er vildt opløftende, har den nordjyske isfabriks topfolk alligevel gode grunde til at være tilfredse.

Af det netop offentliggjorte regnskab fremgår således, at der i årsresultatet indgår ekstraordinære poster på fem millioner kroner "som knytter sig til salg af selskabet".

- I vederlag til direktion og bestyrelse indgår DKK 5 mio. ekstraordinær bonusudbetaling i forbindelse med virksomhedssalg, hedder det uddybende langt inde i regnskabet.

Over for branchemediet FødevareWatch oplyser økonomidirektør Kim Gade Pedersen, at de fire millioner er udbetalt til bestyrelsen, og at den sidste million er gået til ham selv.

Bundlinjen: 8,5 millioner


Selve bundlinjen i Mejerigaardens regnskab viser et resultat på 8,5 millioner kroner mod et rekordresultat på 19,9 millioner i det foregående regnskabsår. Her spiller det dog ind, at selskabet har omlagt regnskabsåret, så der kun indgår otte måneder i 2015-regnskabet.

Nettoomsætningen var i 2014/15 på 311,8 millioner kroner, mens den i de sidste otte måneder af 2015 var på 196,5 millioner.

Mejerigaarden sælger sine produkter under varemærkerne Premier Is, Polar-Is, Bravissimo og Underground samt som private labels. Danmark er langt det største marked.

Food Union Group købte mejerigaarden i oktober sidste år af kapitalfonden Erhvervsinvest for et hemmeligt beløb.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078