23948sdkhjf

Buræg bliver mere og mere yt

Småkager og hønsesalat med i generel tendens
Adskillige supermarkedskæder har efterhånden besluttet sig for at droppe salget af æg fra burhøns. Senest har Dansk Supermarked med Netto, Føtex og Bilka meddelt, at butikkerne går i gang med at udfase æg fra høns i bure.

Også fødevareproducenterne kommer i stigende grad på banen, skriver DR Sjælland på sin hjemmeside.

Hos Bisca i Stege, der blandt andet producerer småkager under Karen Volf-mærket, stoppede fabrikken med at benytte buræg ved årsskiftet. Ifølge administrerende direktør Michael Møller Jensen både af etiske årsage og fordi kunderne er meget tydelige i deres krav

- Vi hører fra flere og flere af vores kunder, at de i højere og højere grad kommer til at have et problem med æg fra burhøns, siger Michael Møller.

- Højt på vores agenda

Hos Orkla Foods, der producerer K-salat på koncernens fabrik i Havnsø, er buræg også så småt på vej ud af produktionen. Det siger Elisabeth Voss, der er hr- og informationsdirektør hos Orkla Foods.

- Jeg kan ikke sætte en dato på, hvornår de er udfaset, men jeg kan sige, at det står højt på vores agenda, siger hun til DR.

I Dansk Erhverv siger markedschef Lotte Engbæk Larsen, at både Bisca og Orkla meget godt tegner den generelle tendens hos landets fødevareproducenter.

- Vi oplever den tendens til, at buræg i stigende grad forsvinder hos fødevareproducenterne. Forbrugerne er meget mere opmærksomme på de her æg, end de var for 10 år siden, siger hun.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094