23948sdkhjf

Fødevareministeren vil arrangere internationalt madtopmøde

Det skal være med til at brande København som en "food hub"
Miljø- og Fødevareministeriet er på vej med et internationalt madtopmøde, der vil samle ”en lang række engagerede toppolitikere, CEO’s og frontrunners”. Dermed har København udsigt til hele to nye madkonferencer for den globale fødevareelite, skriver foodculture.dk.

Forleden kom det frem, at Københavns Kommune er på vej med en årlig, international konference for medlemmer af den globale fødevareelite. Og nu melder Miljø- og Fødevareministeriet sig altså på banen med et arrangement, der er mindst lige så ambitiøst.

- Jeg er netop i gang med at invitere en lang række engagerede toppolitikere, CEO’s og gastronomi-frontrunners til et fødevare-topmøde, som jeg holder på Christiansborg 26. august. Deltagerne bliver udvalgt og inviteret fra blandt andet Kina, USA, Tyskland og Danmark, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) til foodculture.dk.

Bedre mad til flere mennesker

Hovedfokus vil ligge på disse fire lande, men der vil også være deltagere fra blandt andet Japan, Bolivia, Rusland samt en række EU-lande, oplyser ministeriet.

Topmødet vil bære titlen "Better Food for More People" og bliver holdt i forbindelse med madfestivallen Copenhagen Cooking & Food Festival, skriver foodculture.dk. Det vil ske dagen efter, at Københavns Kommune afslutter sit bud på en international madkonference, Copenhagen Food Forum.

Deltagerne i ministerarrangementet skal diskutere en række globale emner – for eksempel hvordan man skaber højere fødevaresikkerhed, højere gastronomiske kompetencer i befolkningerne og mindre madspild.

- Jeg ser det som national branding. Vi er allerede kendt som et gastronomi-land, og København gør sig rigtig godt på den internationale madscene. Og vi vil gerne medvirke til, at København bliver set som en "food hub": Som det sted, man får god mad, diskuterer god mad og kommer med løsninger, siger Esben Lunde Larsen.






Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078