23948sdkhjf

Nordjysk grønkål kan blive en guldgrube

Green Gourmet med rødder i Vendsysselske Grønlangkål håber på et eksporteventyr for frysetørret grønkål
Grønlangkål pryder mange danske juleborde, men grønkål har med sin vitaminrigdom langt større potentiale end til blot at være en biting til de årlige danske julefrokoster.

Derfor oprettede Vendsysselske Grønlangkål ApS og samarbejdspartneren Ulla Andersen sammen eksportfirmaet Green Gourmet A/S for tre år siden.

Eksportvirksomheden skal forsøge at ramme en grønkåls-guldmine. Virksomheden er begyndt at eksportere frysetørret grønkål, der er hakket til enten granulat eller decideret pulver. I første omgang satser Green Gourmet på at sælge til især Taiwan og Japan.

Granulatet og pulveret koster 2.500-3.500 kroner per kilogram for forbrugeren. Direktør i Green Gourmet Ulla Andersen bruger udtrykket ”et produkt i Gucci-klassen med reel tilført værdi for slutbrugeren” om det økologiske pulver.

Lige nu er det ikke en millionforretning at eksportere luksusvaren, men det regner Ulla Andersen med, at det bliver i løbet af det næste år.

- Om et år har vi en omsætning på et tocifret millionbeløb, siger Ulla Andersen, medejer, direktør og ansvarlig for det udenlandske salg i Green Gourmet.

100 gange så stort potentiale


Hvis forventningen til omsætningen bliver indfriet, kommer den til overgå salget af Vendsysselske Grønlangkål, som hører til i Harken nær Hjørring.

Familiefirmaet Vendsysselske Grønlangkål omsætter årligt for mellem seks og syv millioner kroner. Vendsysselske Grønlangkål ser da også store muligheder i Green Gourmets grønkålspulver.

- Potentialet er enormt, enormt, enormt. Det er 100 gange større end Vendsysselske Grønlangkål, hvis man lykkes med projektet, siger medejer hos Vendsysselske Grønlangkål Ronni Sørensen, der også er medejer af Green Gourmet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078