23948sdkhjf

Specialopgaver - ja tak

Tarm-virksomheden PTI kan blandt meget andet behandle lakrids særdeles skånsomt
Unikke løsninger til unikke produkter, står der med store bogstaver på maskinproducenten PTI's stand på disse dages FoodTech-messe i Herning.

Og det er meget alvorligt ment, pointerer standens medarbejdere, som ikke mindst er med i Herning for at gøre opmærksom på, at PTI meget gerne påtager sig specialopgaver.

- For eksempel har vi bygget en doseringsfylder til lakridsproducenten Johan Bülow. Det var en opgave, hvor det handlede om at påfylde lakridskugler meget skånsomt, så udseendet bliver bevaret og produktet ikke bliver beskadiget. Fyldningsnøjagtighed og transport er altafgørende i den maskine, og vi udviklede blandt andet en veje-rende, hvor vi skrottede de to første versioner, fortæller konstruktør og projektkoordinator Kenneth Bay Smidt fra PTI i Tarm.

Partner i Taiwan

Blandt PTI's nyeste kunder er delikatessefabrikken Hr. Skov i Blåvand, som blandt andet producerer havtorns-kompot på glas og balsamico-creme på flaske - produkter, som nu bliver håndteret af en fyldemaskine leveret af Tarm-virksomheden.

- Hr. Skov kontaktede os, fordi de ikke kunne blive ved med at påfylde manuelt. De havde et budget og spurgte, hvor meget de kunne få for det beløb - og så fik vi vores samarbejdspartner i Taiwan til at tegne og bygge maskinen for os, fortæller en anden af PTI-medarbejderne på FoodTech-standen, Thomas Stück.

Samarbejdet med Taiwan-virksomheden fungerer andre gange på den måde, at PTI producerer nogle af maskindelene og så kombinerer med Taiwan-dele til et færdigt produkt, nævner han.

Effektiv sporing

Kenneth Bay Smidt fremhæver, at PTI har en særdeles effektiv sporing på produkternes kvalitet.

- Vi kan spore helt ned på svejsningerne, også selv om der er måske 10 forskellige svejsninger på en maskindel. Hvis for eksempel en nystartet medarbejder laver en gennemgående fejl, vil vi kunne spore det, konstaterer han.

PTI har knap 25 medarbejdere og formåede ifølge Kenneth Bay Smidt stort set at skøjte hen over finanskrisen. Og efter et lille dyk i aktiviteterne tidligere i år ser det nu ud til, at der igen for alvor er rift om specialopgaverne.

- Vi kan godt mærke, at der er gang i hjulene, siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078