23948sdkhjf

- Nu må alle fødevarer røre vores folie

Dan Labels har satset millioner på helt ny folieafdeling

Hos Dan Labels i Vejle kan salgschef Henrik Rhode og produktionschef Jakob Abildgaard ikke skjule en god portion stolthed, når de viser rundt i virksomhedens helt nye folieafdeling.

Ikke mindst fordi der med Henrik Rhodes ord er tale om det eneste danske trykkeri, der er gået all in på den måde, som Dan Labels har gjort det: Der er brugt et tocifret millionbeløb på at skabe en afsondret afdeling, som er fødevaregodkendt efter alle kunstens regler og har fået en såkaldt high risk-certifikation.

Dermed kan Dan Labels nu lave folieemballage med tryk, som må komme i kontakt med energibarer, vingummi, pasta, hørfrø og alskens andre fødevarer.

Viden fra udlandet
- Der er 200 procent styr på alt. Farver, smøremidler, fedt til lejerne og alt andet er selvfølgelig fødevaregodkendt,  og hvert job har sin egen specielle foliesammensætning.

- For eksempel skal folien ikke være åndbar på nogle produkter, mens den skal være det på andre, nævner Henrik Rhode, som sammen med Jakob Abildgaard har været rundt hos en stribe foliekollegaer i Europa for at suge viden til sig.

- At trykke en etiket er ikke noget, man bare gør. Men det her med en folieproduktion, der er high risk-certificeret, er slet ikke noget, man bare gør, fastslår salgschefen.

Små mængder
Dan Labels foliekoncept er ikke gearet til kæmpestore ordrer, men til et voksende marked for private labels, skiftende designs og forholdsvis lille volumen. Dér kan Vejle-virksomheden for alvor gøre sig gældende, ikke mindst fordi opstartsomkostningerne på den nye folietrykmaskine er lavere end hos de helt store spillere på markedet, nævner Henrik Rhode.

Han tilføjer, at tryk på etiketter stadig i høj grad er Dan Labels' kerneforretning, men at han er enormt spændt på, hvor hurtigt folieafdelingen vokser.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08