23948sdkhjf

Canadisk madscanner-firma er flyttet til Aarhus

Tellspec-udstyr kan på sekunder afsløre fødevarers næringsindhold

Den canadiske fødevarevirksomhed Tellspec er flyttet til Danmark. Virksomheden har ifølge flere eksperter stort globalt potentiale, skriver Agro Business Park i en pressemeddelelse.

Tellspec har ifølge Agro Business Park udviklet en håndholdt madscanner, der på få sekunder kan afsløre indholdet af næringsstoffer i fødevarer - eksempelvis om der er gluten eller mælk i. Scanneren henvender sig både til forbrugere, virksomheder og forskere.

- Jeg er blevet tiltrukket af det stærke innovationsmiljø i Danmark, hvor jeg hurtigt blev bekendt med det høje kompetenceniveau inden for blandt andet bakteriologi og it. Desuden er jeg meget imponeret over udbuddet af økologiske varer og den høje fødevaresikkerhed her i Danmark, fortæller Tellspec-direktør Isabel Hoffman i pressemeddelelsen.

- Scanneren er både til den almindelige forbruger, til allergikere, der vil undersøge en madvare for gluten eller spor af mælk, til supermarkeder som brug i kvalitetstjek og til forskeren som et analyseværktøj, tilføjer hun.

Tiltrukket sidste år
Tellspec har etableret sig i Aarhus med hjælp fra Future Food Innovation, der som en del af Agro Business Park arbejder på at sikre et internationalt konkurrencedygtigt fødevareerhverv i ikke mindst Region Midtjylland.

Virksomheden blev i første gang tiltrukket af Danmark i forbindelse med European Food Venture Forum i 2016. Future Food Innovation, som hjælper innovative fødevarevirksomheder i Danmark, fik Tellspec med i elitetræningsprogrammet for fødevarevirksomheder, og derfra udviklede det sig altså til, at virksomheden nu er at finde i Aarhus.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078