23948sdkhjf

- Snart slut med de store buffeter

Foreningen Kantine & Køkken gør klar til fremtiden

Når formanden for Foreningen Kantine & Køkken, Jan Andersen, ser ind i fremtiden, er han ret sikker på, hvad den indeholder for ham og hans kollegaer rundt omkring i landets store køkkener:

- Vi skal allesammen forholde os til tre klare fokusområder. Det handler om bæredygtighed, om økologi og om madspild. Det skal vi bruge de næste par år på at blive skarpere på, blandt andet ved at holde arrangementer med visionære folk udefra, siger Jan Andersen, der selv er kantineboss hos Nordjyske Medier i Aalborg.

En af de store udfordringer i de fleste kantiner er ifølge Jan Andersen de meget store buffeter, der i høj grad præger arbejdspladserne.

- De der overdådige buffeter giver et enormt madspild, og de findes i måske 95 procent af alle kantineordninger. Buffeterne får man ikke sundere medarbejdere af, og jeg tror, at de store buffeter får en ende inden for en overskuelig årrække, vurderer Kantine & Køkkens formand.

- Se på mængderne
Han nævner, at buffeterne ofte også er med til at få folk til at spise meget mere, end de måske har brug for.

- Jeg har hørt folk sige en million gange, at "ja, i dag tjente du ikke noget på mig". Hvis man virkelig vil noget med sundheden, skal man også se på mængderne, og dér er det en god mulighed, at folk simpelthen betaler pr. vægt, mener Jan Andersen.

Foreningen Kantine & Køkken har cirka 700 medlemmer, hvoraf mange er køkkenledere og økonomaer - ikke mindst siden foreningen for nogle år siden skiftede navn fra "Kantineledernes Landsklub", netop for at signalere, at den ikke kun er for kantinefolk.

- Så det navneskifte har virket efter hensigten, konstaterer Jan Andersen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097