23948sdkhjf

Restauranter boomer, catering er stagneret

Ny analyse viser også, at branchen har 295 millionærer

Vil man gerne have en hulens masse tal om, hvordan det går for danske restauranter, kantiner, cateringvirksomheder, caféer, fastfood-steder og barer/natklubber, så er der hjælp at hente hos Dansk Brancheanalyse.

Indehaver Ole Egholm har netop udgivet en analyse af Danmarks 309 største restauratører/aktører, fordelt på de seks områder.

Blandt analysens hovedkonklusioner er, at væksten har været over 10 procent to år i træk hos både restauranter, caféer og natklubber, mens den har ligget omkring 0 procent to år i træk hos både catering- og kantineoperatører.

Blandt meget andet viser analysen også følgende, idet Ole Egholms tal er baseret på 2015-regnskaber og regnskaber med afslutning til og med 30. september 2016:

- Restauratørerne tjente 540 milloner kroner efter skat. Det er 126 millioner mere end året før, og formentlig ny indtjeningsrekord for branchen.

- Mens de 309 største restaurationsselskaber tjente 540 millioner kroner, tabte de 1.031 mindre restauratører, som ikke indgår i analysen, 28 millioner.

- Lønniveauet er højst i catering- og kantinebranchen og ringest hos fastfood og caféer.

- McDonald's fylder over 10 procent af analysens omsætning, Michelin-restauranter knap 2 procent.

- 32 procent af branchens omsætning er på udenlandske hænder. Udenlandsk ejede virksomheder har markant ringere vækst og indtjening end de danskejede.

- Branchen lider også under alt for mange konkursryttere. Ole Egholm har udpeget og omtaler 12 personer, der har været konkurs mindst seks gange.

- Branchens 295 restauratørmillionærer har en samlet formue på 4,450 milliarder kroner.

- På Top 50-listen over branchens rigeste er den "fattigste" god for over 24 millioner kroner.

Analysen fylder 156 sider og er fyldt med tekst, grafer og tabeller, som ifølge Ole Egholm er "let tilgængelig læsning for almindeligt begavede mennesker".

Restauratøranalysen udgav han for første gang sidste år, men Ole Egholm har masser af erfaring med at lave nørdede analyser. I rejsebureaubranchen har han lavet en tilsvarende analyse af branchen i 17 år, og han har også solgt analyser af hotelbranchen i 10 år.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125