23948sdkhjf

- Nu skal babyer også have ordentlig mad

Iværksætter tror, at hun er den første i verden med frysetørret grøntsags- og frugtmos

Efter 17 år som ernæringsspecialist og konsulent i mad til de mindste har københavnske Kirsten Mikkelsen Ravnbøl et indgående kendskab til industriens babymadsprodukter.

Hun er ikke imponeret, så nu har hun taget skeen i egen hånd og er blevet økologisk fødevareproducent af frysetørret babymad. Hun sælger det under navnet Renbarnemad.

- I en tid, hvor vi voksne fokuserer på friske råvarer, kogekunst og gourmetmad, tilbyder industrien det stik modsatte til de mindste. Der er mad på glas i svingende kvalitet og grødpulvere med juicekoncentrater, som babyer ikke skal have. Og der er alt for få almindelige madvarer i babymaden og alt for mange tilsatte vitaminer og mineraler.

- Sidste nye trend er babymad på tube – en suttebeholder, der frarøver baby enhver mulighed for at se maden, dufte til den og lære at tygge og spise som alle os andre. Det er fortvivlende, fastslår Kirsten Mikkelsen Ravnbøl i en pressemeddelelse.

- Måske en verdensbegivenhed
Hun har derfor ifølge eget udsagn påtaget sig rollen som babyernes ”mad-ambassadør” og har udviklet sit helt eget babymadsprodukt, der er "fyldt med friske grøntsager og frugter":

- Jeg har gennem mange år drømt om at fremstille ny og unik babymad, så de mindste kan få det bedste på en nem og hurtig måde, og forældrenes behov for at give deres baby nærende kvalitetsmad i en fart også tilgodeses.

- Det tror jeg er lykkedes med mit økologiske, frysetørrede babymad – som måske er en verdensbegivenhed. Det er vist første gang i babymadindustriens historie, at frisklavet grøntsagsmos og frugtmos, tilberedt fra grunden, er frysetørret til pulver, for så at blive solgt som babymad, nævner hun.

Kirsten Mikkelsen Ravnbøl står selv for opskrifter, ernæringsberegninger og varedeklarationer, og hun er også med i køkkenet sammen med en god ven, der er professionel kok.

Frisklavet er babymosen blevet frysetørret og malet til et fint pulver. Forældrene skal bare tilsætte kogende vand til pulveret.

Renbarnemad fås i fire varianter - tre slags mos med grøntsager og én mos med frugter. De sælges i første omgang på nettet via www.renbarnemad.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094