23948sdkhjf

System Frugt dykkede med 27 millioner kroner

Meget utilfredsstillende, konstaterer ledelsen

Aarhus-koncernen System Frugt, der sælger nødder, grøntsager og både tørret og frisk frugt, kom ud af det seneste år med et resultat, der ifølge ledelsen er "meget utilfredsstillende":

Efter skat blev det til et minus på knap otte millioner kroner - en nedgang på næsten 27 millioner kroner i forhold til året før.

Omsætningen dykkede med cirka 10 millioner kroner til knap 568 millioner, hvilket ifølge ledelsen var uventet og skyldes en nedgang i salget af de tørrede produkter. Til gengæld var der en ret betydelig fremgang på frisk frugt og grøntsager, især i regnskabsårets første halvdel.

At det samlede resultat blev et helt uvant millionunderskud - de tre forrige regnskabsår gav tilsammen et plus på over 50 millioner kroner - er der ifølge ledelsen flere årsager til: Dels prisudviklingen på råvarer, dels store lagerbeholdninger og dels de generelle konkurrenceforhold. 

I løbet af regnskabsåret investerede System Frugt for knap 15 millioner kroner, primært i en ny produktionslinje, men også i it-infrastruktur og software.

Ledelsen regner med, at omsætningen vil falde yderligere i indeværende regnskabsår, mens bruttoavancen ventes at vende tilbage til "et acceptabelt niveau".

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094