Vilsund Blue tjente millioner trods iltsvind
Opkøb er med til at styrke råvaregrundlaget
Muslingeproducenten Vilsund Blue med hovedsæde i Nykøbing Mors kunne i det seneste regnskabsår igen levere et millionoverskud på trods af, at muslingesæsonen kom sent i gang.
- Muslingesæsonen løber normalt fra september til oktober og igen i foråret. Men sidste år kom vi sent i gang på grund af iltsvindet i Limfjorden helt ind i september, og set i det lys er vi tilfredse med resultatet, siger administrerende direktør Søren Mattesen.
- Det er absolut et slag på tasken, men resultatet havde vel været som året før, hvis der ikke havde været iltsvind, vurderer han.
Udvidelser og opkøb
2016 var også året, hvor Vilsund Blue flyttede ferskafdelingen fra Aggersund til Nykøbing i nyindrettede lokaler, ligesom man intensiverede produktionen af økologiske linemuslinger i Limfjorden.
- Sammen med overtagelsen af Seafood Rømø fra årsskiftet er det alt sammen med til at styrke vores råvaregrundlag, siger Søren Mattesen.
Vilsund Blue producerer over 30.000 tons muslinger, heraf 1.000 tons økologiske muslinger, om året og det tal forventes at stige de kommende år.
- Vi kunne godt tænke os at lave flere forædlede produkter på økologisiden. Det kan være med til at øge vores indtjening, men også sikre beskæftigelsen hele året rundt, siger direktøren.
Vilsund Blue beskæftiger 83 medarbejdere i Nykøbing.