23948sdkhjf

5.500 mejerifolk har fået ny overenskomst

Forbedringer på blandt andet løn, sygedage og uddannelse

Natten til søndag nåede parterne bag fællesoverenskomsten for de 5.500 ansatte på landets mejerier til enighed om et forlig, skriver Fagbladet 3F.

På lønsiden er de mejeriansatte sikret en stigning i normallønnen på 2,50 kroner i timen om året de næste tre år, fortæller Peter Kaae Holm, 3F’s forhandlingssekretær på mejeriområdet. Desuden er der aftalt en såkaldt frivalgskonto.

- Arbejdsgivers indbetaling bliver to procent oven i lønnen om året, som frit kan disponeres til seniordage, børneomsorgsdage eller indbetaling på pensionen, forklarer  Peter Kaae Holm.

Samlet betyder det indgåede forlig på løn, tillæg og fritvalgskonto en lønstigning til de ansatte over tre år på den rigtige side af 12 procent.

3F har sammen med NNF og Danske Mejeristers Fagforening forhandlet den ny fællesoverenskomst på plads med arbejdsgiverrepræsentanten, Mejeribrugets Arbejdsgiverforening, der hører under DI.

Overenskomsten indeholder også forbedringer vedrørende uddannelse, for børnefamilier, lige som lønloftet over sygedage og barselsdage fjernes, så den ansatte er sikret sin fulde løn.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078