23948sdkhjf

Stauning Whisky klar til første spadestik

Ny kommer der gang i kæmpestort nybyggeri

Efter et langt tilløb er de nu ved at være klar hos Stauning Whisky: På mandag bliver første spadestik taget til det byggeri, der skal gøre de vestjyske whiskyfolk i stand til at 30-doble produktionen.

Byggeriet på cirka 4.000 kvadratmeter omfatter fem bygninger, og flere steder bliver der store glaspartier, som gør det muligt at vise omverdenen, hvordan whiskyprocessen forløber - lige fra malteri til tapning.

Fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er med til det første spadestik på en dag, som de glæder sig voldsomt til i Stauning.

- Det er mange år siden at Danmark har haft et stort destilleri herhjemme – og som det ser ud nu, så bliver Stauning Whisky det absolut største i nyere tid. Det er noget der giver genlyd herhjemme, men bestemt også i udlandet, konstaterer medstifter af Stauning Whisky Alex Højrup Munch.

Udvidelsen er blevet mulig/nødvendig, efter at Diageo, verdens største producent af øl, vin og spiritus, i 2015 besluttede at investere cirka 100 millioner kroner i Stauning Whisky.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078