23948sdkhjf

"God lakridseksplosion med vidunderlig konsistens" udløste årets lakridspris

Lakridsfestival har hædret årets tre bedste produkter

Traditionen tro er årets bedste produkt med smagen af lakrids blevet kåret på årets Lakridsfestival i København, hvor The Liquorice Taste Award blev uddelt.

Smagspanelet, der består af kokke med smag for lakrids samt madredaktører, madskribenter, madbloggere og almindelige lakridsentusiaster, smagte sig gennem de 11 udvalgte produkter og bedømte ud fra både første smagsindtryk, struktur, balance og "unikhed".

Juryen blev i år ført på en smagsrejse fra det salte køkken med lakrids via flere nye smagskombinationer på lakridskugler til is, øl, cocktail, chokolade, lakridskonfekt, flødeboller og popcorn med lakrids.

Bronzeprisen gik til Claus Hattesen fra Hattesen Konfektfabrik for virksomhedens håndlavede, økologiske lakridskonfekt fra Ærø. Juryen blev præsenteret for tre ud af de foreløbig ni smagsvarianter - jordbær, lakrids og stikkelsbær -  hvor især sidstnævnte fik megen ros for sit syrlige modspil til konfekten og var panelets favorit.

Blandt juryens bronzekommentarer var: ”En rigtig god balance, dejlig konsistens, ægte konfekt, elegant og og formidabelt håndværk”.

Sølvprisen gik til Tommy Jensen fra NoCrap Popcorn i Vendsyssel for popcorn med lakrids, karamel og Læsø-salt. Popcornene er fremstillet uden kunstige farvestoffer, smagsforstærkere, konserveringsmidler eller gluten og fik følgende ord med på vejen fra smagspanelet: ”Innovativt produkt med en fantastisk crunch, dejligt knasende, superkonsistens og godt samspil mellem salt og sødt.”

Guldprisen blev overrakt til Jakob De Neergaard fra Jacob & Jakob Icecream fra Brønshøj for virksomhedens lakridsis, som også tidligere har høstet anerkendende priser. Isen fik mange rosende ord fra dommerne: ”Ren og organisk smag med en dejlig smag af lakridsrod, en god lakridseksplosion, dejlig friskhed, ikke så fed, vidunderlig konsistens, blød og skøn”.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095