Nyt måltidsmærke på vej til kantiner
Fødevarestyrelsen holder fem gratis seminarer for professionelle køkkenfolk
Fødevarestyrelsens nye måltidsmærke, der 1. marts blev lanceret til skoler og fritidsordninger, er nu også godt på vej som en mulighed for ungdomsuddannelser og arbejdspladskantiner. De kan få tildelt mærket her fra begyndelen af april.
Om baggrunden for mærket påpeger styrelsen, at børn, unge og voksne spiser mange af dagens måltider, mens de er i skole eller på arbejde.
- Ved at arbejde med Måltidsmærket kan I, de madprofessionelle, være med til at tilbyde danskerne sund og lækker mad, når de spiser uden for hjemmet, lyder opfordringen til landets køkkenfolk.
Skal følge principperne
Måltidsmærket og principperne bag har Fødevarestyrelsen udviklet i samarbejde med Danmarks Tekniske Universitet.
For at markedsføre sig med Måltidsmærket - for eksempel med logo i indgangsdøren - skal køkkenet følge principperne bag mærket, som har fokus på mere grønt, fisk og fuldkorn, flere magre varianter inden for kød- og mejeriprodukter samt mindre salt og sukker.
I løbet af april og maj holder Fødevarestyrelsen fem gratis, to-timers seminarer rundt omkring i landet - arrangementer, hvor alle madprofessionelle kan blive klogere på, hvordan man kommer i gang.
27. april: Teknisk Skole, Silkeborg
28. april: Kold College, Odense
9. maj: Hotel- og Restaurantskolen, Valby
10. maj: Erhvervsskolerne i Aars
16. maj: EUC Syd, Haderslev
Mere info om seminarer og tilmelding kan findes her: Seminarer