23948sdkhjf

Nyt måltidsmærke på vej til kantiner

Fødevarestyrelsen holder fem gratis seminarer for professionelle køkkenfolk

Fødevarestyrelsens nye måltidsmærke, der 1. marts blev lanceret til skoler og fritidsordninger, er nu også godt på vej som en mulighed for ungdomsuddannelser og arbejdspladskantiner. De kan få tildelt mærket her fra begyndelen af april.

- Måltidsmærkets principper er baseret på de officielle kostråd og omsat til den hverdag, som madprofessionelle arbejder i. Principperne bag Måltidsmærket omfatter det samlede madudbud i kantinen og ikke den enkelte ret, konstaterer Fødevarestyrelsen.

Om baggrunden for mærket påpeger styrelsen, at børn, unge og voksne spiser mange af dagens måltider, mens de er i skole eller på arbejde.

- Ved at arbejde med Måltidsmærket kan I, de madprofessionelle, være med til at tilbyde danskerne sund og lækker mad, når de spiser uden for hjemmet, lyder opfordringen til landets køkkenfolk.

Skal følge principperne
Måltidsmærket og principperne bag har Fødevarestyrelsen udviklet i samarbejde med Danmarks Tekniske Universitet.

For at markedsføre sig med Måltidsmærket  - for eksempel med logo i indgangsdøren - skal køkkenet følge principperne bag mærket, som har fokus på mere grønt, fisk og fuldkorn, flere magre varianter inden for kød- og mejeriprodukter samt mindre salt og sukker.

I løbet af april og maj holder Fødevarestyrelsen fem gratis, to-timers seminarer rundt omkring i landet - arrangementer, hvor alle madprofessionelle kan blive klogere på, hvordan man kommer i gang.

Datoer og steder er som følger:

27. april: Teknisk Skole, Silkeborg
28. april: Kold College, Odense                                                                          
9. maj: Hotel- og Restaurantskolen, Valby                                                       
10. maj: Erhvervsskolerne i Aars                                                
16. maj: EUC Syd, Haderslev  

Mere info om seminarer og tilmelding kan findes her: Seminarer

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063