DTU fjerner salmonella fra svinekød
DTU Fødevareinstituttet kan nu fjerne 95 pct. af salmonellaforekomsterne i fersk svinekød.
- Metoderne i sig selv er ikke nye, men de bruges normalt på E-coli-bakterier i oksekød i USA. Der er færre erfaringer med svinekød. Derfor har vi blandt andet fokuseret på at indsamle data og vurdere effekterne på forbrugersiden, fortæller projektleder og seniorforsker Søren Aabo, DTU Fødevareinstituttet, til Ingeniøren.
Den eneste negative effekt ved metoderne er, at der opstår en øget risiko for rekontaminering på slagtekroppens sværside. Men umiddelbart virker denne effekt relativt lille i forhold til de positive effekter. Men det skal nu alligevel undersøges nærmere, fortæller Søren Aabo.
Når metoderne er klar til brug, betyder det blandt andet, at slagterierne må investere i nye anlæg. Søren Aabo skønner, at det kommer til at betyde en prisstigning på to kroner pr. slagtekrop for de store, mens de mindre slagterier må se frem til højere omkostninger.
Kilde: Ingeniøren