23948sdkhjf

Kreative køkkenfolk fik folk til at spise masser af fuldkorn

Kampagneleder: Danske kantiner bør i højere grad tænke kornene ind

Når kreative kantinefolk går i køkkenet, kan det sagtens lade sig gøre at sørge for, at gæsterne i kantinen får spist nok fuldkorn.

Det skriver Fuldkornspartnerskabet i en pressemeddelelse med henvisning til Årets Fuldkornsdag for nylig.

Da beviste Kræftens Bekæmpelse og Nestlé sagen, da deres kantiner dystede om, hvem der kunne få medarbejderne til at spise mest fuldkorn på én arbejdsdag.

I alt blev der spist over 100 kilo fuldkorn på de to arbejdspladser tilsammen, hvilket skyldtes kantinernes aktive indsats med at tænke fuldkorn ind på mange forskellige måder. De to kantiner har i forvejen fuldkorn på menuen til dagligt, men på denne dag blev der altså skruet ekstra op, hedder det i pressemeddelelsen.

Kræftens Bekæmpelse løb med sejren: Medarbejderne dér spiste i gennemsnit 138 gram fuldkorn denne dag, mens Nestlé-medarbejderne også klarede sig flot med et gennemsnit på 126 gram fuldkorn pr. medarbejder. 

Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi spiser 75 gram fuldkorn om dagen, men 70 procent af danskerne får ifølge Fuldkornspartnerskabet ikke nok. .

- Vi håber, de danske kantiner i højere grad vil tænke fuldkorn ind i frokostordningen, for her er der altså virkelig mulighed for at gøre en forskel og være med til at øge danskernes fuldkornsindtag. Vi er stolte af Kræftens Bekæmpelses og Nestlés resultater, der viser, at det sagtens kan lade sig gøre at servere fuldkorn på lækre, spændende måder, konstaterer Camilla Petersen, kampagneleder for Fuldkornspartnerskabet.

Fuldkornspartnerskabet er et offentligt-privat partnerskab mellem Fødevarestyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen, Diabetesforeningen og en række fødevarevirksomheder og detailhandelskæder.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063