23948sdkhjf

Nu kan blendede råvarer ligne alt muligt

Folk med synkebesvær kan for eksempel få flæskesteg lavet af gelé

I bestræbelserne på at hjælpe folk med tygge- og synkebesvær er flere sygehuse og plejecentre er begyndt at blende patienternes/beboernes mad og derefter anrette den, så det ligner for eksempel almindelige rugbrødsmadder med leverpostej, flæskesteg eller æg og rejer. Det fortæller dr.dk.

- Der er jo rigtig meget livskvalitet i, at man kan spise mad, og at man får den oplevelse, der ligger i at kunne deltage i et måltid, siger Dorte Melgaard, der er formand for Dansk Selskab for Dysfagi - også kendt som synkebesvær - til DR.

Blandt de første til at tilbyde gelésmørrebrød, hvor råvarerne bliver blendet og tilsat husblas, var Regionshospital Nordjylland.

Dér er man nu i gang med at se nærmere på, hvordan man laver lagkager og banankager i geléform, så det smelter i munden på patienten, fortæller køkkenleder Mona Stenskrog til dr.dk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063