23948sdkhjf

Forståelig fødevareinformation til forbrugerne

Natrium, kulhydrater og energi. Hvad dækker de betegnelser egentlig over? Næringsdeklarationerne kan være svære at forstå for forbrugerne. Det vil Fødevareminister Eva Kjer Hansen nu ændre på.
Hun lægger i et forslag til EU op til, at det fremover skal være mere tydeligt, hvad produkterne indeholder af salt, sukker og for eksempel om fedt er mættet eller umættet.

- Danskerne spiser i dag dobbelt så meget salt som anbefalet, og det kan give sundhedsmæssige problemer. Men saltindholdet i fødevarer er gemt under betegnelsen ’natrium’ på næringsdeklarationen, og det gør det svært for forbrugerne at gennemskue saltindholdet. Det skal være nemt, at forstå hvad de pågældende fødevarer indeholder, og det skal ikke kræve en kemiuddannelse for at forstå vores varedeklarationer. Det er dét jeg vil have gjort op med, og som jeg har taget op i EU, siger fødevareministeren.

I dag er der ikke krav om, at man skal skrive eksempelvis sukker eller salt på mærkningen. Derfor mødtes Eva Kjer Hansen mandag med ordføreren for Europaparlamentets mærkningsarbejde for at diskutere, hvordan man får mere gennemskuelige mærkninger på fødevarerne.

De danske ønsker, om nemmere tilgængelige ernæringsmærkninger, er blevet hørt i EU og er afspejlet i det kommende arbejde om nye næringsdeklarationsregler.

Kilde: Fødevarestyrelsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078