Friland hæver tillæg for svin
Det seneste års strukturændringer i kødselskabet Friland begynder nu så småt at slå igennem, og det er baggrunden for, at Friland i den kommende uge foretager en opjustering af markedstillæggene for slagtesvin. Samtidig fastholdes noteringerne på kvæg.
Tillægget for Frilandsgris hæves derfor med ti øre/kg, mens økologiske svin stiger med 25 øre/kg. Baggrunden for den højere stigning på økologiske svin er det fortsat gode salg - ikke mindst i form af en stadigt god eksport til Tyskland og Frankrig.
Strukturfordelene kommer også kvægproducenterne til gode - dog her blot i form af en fastholdelse af noteringen trods lidt vanskeligere markedsvilkår.
Prisen på økologisk oksekød fra malkekvæg præges af øgede tilførsler i indbindingssæsonen, mens salget af kød fra Frilands kødkvægsleverandører i højere grad end det økologiske kød mærker forbrugernes generelle tilbageholdenhed i butikkerne.
Kilde: Friland