23948sdkhjf

Tre Aarhus-gutters is er nu ude i 850 butikker

Protein-succes blev udviklet efter lukketid i lokal isbar

De kalder den "Danmarks første protein-is i gourmetkvalitet", og tilsyneladende har de fat i den lange ende.

I hvert fald er det lykkedes tre unge, aarhusianske studerende at udvikle en proteinrig is, som smager så godt, at den netop er sat til salg i 850 Coop-butikker over hele landet.

Isen med navnet Kramer's indeholder færre kalorier og mindre fedt, men altså mere protein, end traditionel is.

Buster Kramer, der har lagt navn til, står bag iværksætterfirmaet sammen med Mikkel Ole Egmont Glarbo og Frederik Søgaard Poulsen. De begyndte udviklingen i foråret 2016 og f
ik kontakt til den lokale isproducent Okkels Is. Direktør Thomas Okkels Larsen var vild med deres idé og gav dem lov til at stå i isbaren efter lukketid og udvikle en opskrift og en fremstillingsmetode.

- Lettere sagt end gjort
- Det var lettere sagt end gjort, men efter mange nætter i baglokalet lykkedes det, siger Buster Kramer. Med Kramer's Is fortsætter han en stolt familietradition, da både hans tipoldefar og oldefar var mejerister med isproduktion som speciale.

Kramer’s Is laves på en italiensk isbase fra Livigno i det nordlige Italien. Aarhusianerne har indgået en aftale med Aabybro Mejeri i Nordjylland, som nu står for produktionen.

- Det er en fornøjelse at arbejde sammen med de tre gutter. De spiller rigtig godt sammen og kommer med mange gode ideer, og er meget lyttende overfor det, som vi gamle kan fortælle dem. De har hele tiden nye kunder og smage i tankerne, og vi ser meget frem til et godt og udbytterigt samarbejde, fortæller mejeriejer Niels Henrik Lindhardt fra Aabybro Mejeri. 

Kramer’s Is laves på økologisk letmælk, som udgør en tredjedel af proteinindholdet i den færdige is. Resten stammer fra tilsat valleprotein.

Kramer's Is findes indtil videre i fire varianter: Chokolade, Jordbær, Hasselnød og Lakrids. En variant med vanille er på vej. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093