23948sdkhjf

- Mick Øgendahl får 1.500 danskere til kun at spise planter

Ny, kødfri kampagne er skudt i gang

En ny, dansk kampagne med navnet VeganerUdfordringen er netop skudt i gang.

1.500 kendte og ukendte deltagere har taget udfordringen op og spiser vegansk i 22 dage for at bidrager til en mere bæredygtig, dyrevenlig og sund verden. 

- Interessen har været fuldstændig overvældende. Vi havde en målsætning på 400 deltagere, men efter få dage var vi oppe på det tredobbelte. Det viser, at danskerne gerne vil skære ned på kødforbruget og finde grønne alternativer, siger Simon Hansen, projektleder på VeganerUdfordringen, i en pressemeddelelse.

VeganerUdfordringen bygger på det såkaldte Veganuary-koncept, som ifølge Simon Hansen følges af millioner af mennesker verden over. Herhjemme støtter blandt andre komikeren Mick Øgendahl op om kampagnen, hvilket ifølge arrangørerne har været med til at få de mange tilmeldinger i hus.
 
Deltagerne bliver taget i hånden af et team af erfarne veganer-mentorer, som hjælper dem hele vejen med opskrifter og masser af grøn inspiration

- . Selv om udfordringen tackler nogle alvorlige emner, så gør vi det på en sjov og nede-på-jorden-måde", fortæller Simon Hansen og henviser til tal fra FN, der viser, at produktionen af landbrugsdyr er særdeles skadelig for klimaet.
 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078