23948sdkhjf

Millionerne fosser ind til nye fødevareprojekter

Coops crowdfunding er kommet flyvende fra start
Efter den første måned med Coop Crowdfunding, hvor danskere kan låne penge ud til nye projekter inden for fødevarer, konstaterer dagligevarekoncernen nu, at det virker.

- Der er virkelig folkelig opbakning til denne måde at støtte konkrete fødevareprojekter. Det første projekt til Fejø Frugt blev fuldtegnet på blot otte dage, hvor 157 danskere var med til at rejse 660.000 kroner til en ny økologisk æbleplantage. Og Thise Mejeri har netop fået tilsagn om to millioner kroner fra godt 350 medlemmer til produktion af græsmælk, fortæller projektdirektør Charlotte Skovgaard, Coop, i en pressemeddelelse.

- Vi er rigtig glade for at se, at mange danskere har købt en låneandel på i gennemsnit cirka 5.000 kroner. Man kan se det som Andelsbevægelsen 2:0, tilføjer hun.

P.t. er der tre aktive låneprojekter på platformen, men Coop håber, at flere kommer til.

To måder
Coop har 1,7 million medlemmer, og for at skabe kontakt mellem dem og danske fødevareproducenter lancerede Coop i begyndelsen af april den nye måde at skaffe penge til producenterne. Via Coop Crowdfunding kan medlemmerne støtte på to måder: Enten ved at give et mindre beløb mod at få en belønning eller ved at købe en andel af et lån og få en rente på p.t. tre-fire procent.

Mens låneprojekterne er gået over al forventning, er belønningsprojekterne kommet knap så hurtigt fra start.

- Det er stadig en læreproces at forstå, hvilke type af projekter danskerne gerne vil støtte. Er det de mere idealistiske projekter vedrørende økologi og dyrevelfærd, eller er det de projekter, hvor der er mere kontante fordele som for eksempel at modtage et års forbrug af økologisk kaffe?

- Det bliver vi meget klogere på de kommende måneder. Vores første erfaring viser dog, at der skal være en fornuftig sammenhæng mellem det beløb, du giver, og den belønning, du får. Derfor opfordrer vi allerede nu projektejerne til at øge værdien af belønningerne, siger Charlotte Skovgaard.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063