- Enormt digitaliseringspotentiale i fødevaresektoren
Landbrug & Fødevarer ser fremragende muligheder
Landbrug & Fødevarer peger på, at danske landmænd og fødevareproducenter allerede er i fuld gang med at udnytte de digitale muligheder, blandt andet med overvågning af hvert enkelt stykke dansk oksekød fra stald til bord og monitorering af kyllingers vækst, så sygdom hos dyrene kan opdages tidligere og dyrevelfærden forbedres.
Men der er potentiale til langt mere, fastslår organisationen med henvisning til rapporten fra digitaliseringspanelet., som blandt meget anbefaler, at der etableres et ambitiøst vækst- og innovationsmiljø, hvor blandt andet arbejdet med Big Data og kunstig intelligens kan samles.
- I landbrugs- og fødevaresektoren er der store potentialer for både optimering og forretningsudvikling, men det kræver et stærkt samarbejde i og på tværs af værdikæder. Ved en mere målrettet indsamling og brug af fødevare- og landbrugsdata kan vi øge konkurrenceevnen samtidig med, at vi sikrer bedre fødevaresikkerhed, reducere miljø- og klimaaftryk og forbedre sundheden for både dyr og mennesker, siger Landbrug & Fødevarers direktør, Karen Hækkerup.