23948sdkhjf

Interpack: Sensorer fjerner fejl i pakningen

Tyske Gea har udviklet en ny sensor til MAP-pakning, så selv den mindste mængde ilt bliver opdaget - uden at skulle kassere et helt batch.

Pakning i beskyttede atmosfærer bliver stadig mere populært til pakning af fødevarer. Faktisk er halvdelen af friske fødevarer til retail i dag pakket i beskyttede atmosfærer(MAP).

Ved at erstatte ilt med en blanding af normale atmosfæriske gasser såsom kuldioxid (CO2), nitrogen (N2) og oxygen (O2), kan man begrænse bakterier som listeria og mug, og dermed forlænge produkternes holdbarhed. Hvis der slipper for meget ilt ind i pakningen, kan fødevareproducenterne imidlertid risikere at skulle tilbagekalde store partier, eller kassere hele serier. Det sker, fordi man i dag primært tester iltmængden ved invasive stikprøver.

Men på Interpack præsenterede tyske Gea en ny løsning, Oxycheck, hvor en lille sensorspot er placeret på indersiden af overfaldefilmen på pakken. Det er ifølge Gea verdens første ikke-invasive ilt-måler, som er monteret inline på en thermoformer.

- Når en pakke passerer en sensor på Gea Powerpak thermoformer, bliver iltniveauet målt. Er det for højt, frasorteres pakken og produktionen fortsætter. Så linjen stoppes ikke, og det er ikke nødvendigt at kassere hele serier, siger Volker Sassmannshausen, Senior Product Manager i Gea.

Sensorerne virker med et pulserende LED-lys, som hverken skader produktet eller operatører.

Interpack-messens samlende tema er i 2017 en reduktion i fødevarespild. Hvert år år bliver tæt på en tredjedel af de producerede fødevarer ikke forbrugt. Ved at forlænge holdbarheden, og reducere mængden af fødevarer der kasseres undervejs i produktionen, kan fødevarevirksomhederne reducere deres omkostninger og miljøet bliver mindre belastet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081