23948sdkhjf

BKI-arving købt ud for næsten 100 millioner

Salg af kaffeaktier påvirker regnskabet i Aarhus-virksomheden
Den aarhusianske kaffevirksomhed BKI måtte betale næsten 100 millioner kroner for at købe den nu tidligere medejer Karen Mathiesen ud af ejerkredsen.

Det skriver finans.dk med henvisning til BKIs 2016-regnskab, hvoraf det fremgår, at betalingen for aktierne udgjorde 96,1 millioner. Dermed er virksomhedens egenkapital blevet betydeligt mindre - den er faldet fra 266 til 193 milllioner kroner efter et år, der gav godt 35 millioner i overskud efter skat.

Karen Mathiesen er sammen med sine søskende Karl og Kirsten Mathiesen anden generation i den familieejede virksomheds ejerkreds. De nærmer sig alle pensionsalderen, og mens Karl og Kirsten Mathiesens børn er kommet med som ejere, har Karen Mathiesen ingen børn. Derfor har familien løst generationsskiftet ved, at hun har solgt sin tredjedel af aktierne til firmaet selv, skriver finans.dk.

BKI omsatte sidste år for 592 millioner kroner, et fald på 25 millioner sammenlignet med året før. Alligevel landede bundlinjen på stort set uændret niveau, og ledelsen konstaterer i regnskabet, at "årets resultat er tilfredsstillende og er bedre end de forventninger, der blev udtrykt i årsrapporten for 2015".
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078