23948sdkhjf

Summerbird med hidtil bedste resultat

Overskud på 31 millioner efter salg af Rawbite-andel
Chokoladeproducenten Summerbird i Assens på Fyn har præsenteret sit hidtil bedste regnskab: Stifter, hovedaktionær og direktør Mikael Grønlykke kan konstatere et 2016-overskud efter skat på godt 28 millioner kroner - en stigning på over 24 millioner sammenlignet med 2015.

En betragtelig del af overskuddet skyldes, at Summerbird har solgt sin halvdel af Rawbite Organic Factory, som Summerbird stiftede i 2015 sammen med frugtbar-succesen Rawbite. Bar-produktionen blev i den forbindelse etableret hos Summerbird, som altså nu har solgt sin andel af produktionsselskabet.

Selv uden det salg havde 2016 dog været en succes for Summerbird, som mere end fordoblede resultatet af den ordinære drift. Her var der tale om en stigning fra 6,6 til 13,4 millioner kroner.

Med årets overskud har Summerbird nu en egenkapital på 56 millioner kroner.

I løbet af 2016 blev der investeret godt 3,7 millioner kroner i produktionsudstyr til risteri og chokoladefremstilling, nævner ledelsen i sin regnskabsberetning.

- Resultatet for året har været tilfredsstillende. Der forventes vækst i både top- og bundlinje for det kommende år, konstaterer ledelsen.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094