23948sdkhjf

Kyllingeslagteri i krise: Der er ingen mirakelkur

HKScan tror stadig på fremtiden trods rekordunderskud i 2016
Kyllingeslagteriet HKScan Denmark med hovedkvarter i Vinderup ser lys forude, selv om koncernen netop har præsenteret et rekordstort 2016-underskud på 103 millioner kroner. Året før var der et minus på 62 millioner, og i 2014 var tabet på 80 millioner kroner.

- Vi er på en lang vej tilbage fra et dybt hul, men der er nu flere ting, der peger i den rigtige retning, så jeg er optimistisk i forhold til fremtiden, siger direktør Svend Schou Borch til Dagbladet Holstebro-Struer. Han nævner også, at der ikke findes nogen mirakelkur - kun hårdt arbejde.

I sine bemærkninger til 2016-regnskabet konstaterer ledelsen, at konkurrencen på HKScan Denmarks hovedmarkeder var voldsom hele året, og at priserne også var presset på eksportmarkederne

- Markedssituationen på eksportmarkederne var vanskelig gennem hele året, og HKScan Denmarks udvikling i disse markeder var negativ både målt på priser og volumen. Mod slutningen af året var situationen yderligere påvirket af, at vigtige asiatiske markeder lukkede efter udbruddet af fugleinfuenza i Danmark i november, hedder det i regnskabet.

Blandt lyspunkterne er ifølge ledelsen, at efterspørgslen på det danske hjemmemarked har udviklet sig positivt, og at HKScan her har vundet markedsandele.

HKScan - det tidligere Rose Poultry - er som følge af problemerne i gang med at skære organisationen til og har ifølge Dagbladet Holstrbro-Struer i løbet af foråret sagt farvel til 16 funktionærer. I 2016 var der i gennemsnit 644 medarbejdere på slagteriet i Vinderup.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078