23948sdkhjf

Restauratører er blevet eftertragtede lejere

Formidler: Nogle af de nye lokationer var fuldstændigt utænkelige før krisen
Michelinstjerner og gastronomiturisme florerer i Danmark og inspirerer mere end nogensinde nye restauratører og iværksættere.

Det skaber stor efterspørgsel på egnede restaurationslokaler i København og Aarhus, hvor mange kommende stjernekokke drømmer om egen velbesøgt restauration, konstaterer ejendomsforretningen Butikskompagniet, der ifølge eget udsagn er den største formidler af erhvervslokaler, butikker og restaurationer på Sjælland. Virksomheden har også en afdeling i Aarhus

- For bare 10 år siden var restauratørerne hverken en populær nabo eller lejer. Det har ændret sig. Gener som lugt og støj er kraftigt formindsket i dag, og det har gjort udlejere og bolig-, ejer- og andelsforeninger mere samarbejdsvillige over for seriøse restauratører, der ofte har mulighed for at tilbyde en højere leje og en lang bindingsperiode, fortæller Butikskompagniets ejer og direktør, Torben Steen Hansen.

- Før 2010 var ingen specielt glade for restauratørerne, men så fik mange detailbutikker problemer, og restauratørerne kom ind i varmen. Nogle af de lokationer, som nye restauranter i dag har adgang til, var fuldstændigt utænkelige før krisen, tilføjer han.

Torben Steen Hansen peger også på, at enkelte restauratører har bevist, at det rigtige koncept og kvalitet på tallerkenen kan trække gæster til næsten et hvilken som helst område.

- Hvis du har et navn og er en dygtig kok, kan du sagtens etablere dig i yderkanten eller i et gammelt skibsværft, som Noma gjorde det. De dygtigste kan trække gæster, uanset hvor spisestedet ligger, men som udgangspunkt afhænger det af stil og koncept. For langt de fleste er den klassiske læresætning "beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed" fortsat lige aktuel, siger direktøren.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.485