Det vælter frem med luksus-is
Krydderurter, øl, avocado, olivenolie, bergamotte og birkes er blandt ingredienserne
- Tendensen er, at der er en stigende interesse for kvalitetsis, og det tager også markedet fra den billigere is. God is er kommet på mode, og vi ser mange flere forskellige slags. Man kan sige, at isen har taget caffe lattens plads som den daglige forkælelse, konstaterer han.
Det er ikke kun i supermarkedernes kølediske at kvalitetsisen er populær. I hovedstadsområdet skyder det frem med isbutikker, der sælger hjemmelavet is.
- Der er virkelig åbnet mange små, nye butikker. De er kreative og innovative og eksperimenterer med utraditionelle ingredienser som krydderurter, øl, avocado og olivenolie. Tidligere var der primært flødeis og italiensk gelato, men i dag kan man både få håndlavede ispinde, passionsfrugtsoftice og issandwich, siger Gylle Svanholmer, der står bag bloggen Isdamen.dk, til DR P4 København:
En af de nye isbutikker er Isoteket på Østerbro, der åbnede i begyndelsen af maj. Her laver indehaver Jeppe Villadsen is med blandt andet bergamotte og birkes. Det går "fantastisk", siger han til DR P4 København.
- Jeg sælger to-tre gange over mit budget. Meget af tiden har vi kø ud på gaden, og vi har allerede mange stamkunder, fortæller han.
Blandt andre producenter af hjemmelavet is, der har udvidet i år, er Istid, Social Foodies, Ismageriet, Bæst og Mirabelle.