23948sdkhjf

Pasta med kødsovs stadig danskernes favoritret

Undersøgelse: Rekordmange Michelin-stjerner har ikke ændret på smagsløgene
Frikadellen og pasta-kødsovsen er svære at vælte af pinden som danskernes hverdagsfavoritter til aftensmad. For trods rekordmange Michelin-stjerner i Danmark og international anerkendelse for nyt nordisk køkken hitter de traditionelle retter fortsat i de danske hjem.

Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra Karolines Køkken, som har undersøgt danskernes madvaner tre år i træk.

Dee tre mest populære retter er pasta med kødsovs, stegt kylling og frikadeller, når danskerne kokkererer i hverdagen. Derefter følger lasagne, salat og rugbrødsmadder, viser undersøgelsen, der er foretaget blandt 2.000 danskere.

At den traditionelle hverdagsmad oftest er på menuen hos danskerne, kommer ikke bag på Tove Færch, der har været leder af Karolines Køkken gennem 23 år:

- Danskernes foretrukne hverdagsretter har været stabile de seneste tre år, hvor vi har spurgt ind til danskernes hverdagsmad. Vi kan også se, at retterne i toppen af listen ligger utroligt tæt. Det tyder på, at det er de samme fem-seks hverdagsretter, mange danskere gentager uge efter uge. Godt halvdelen af danskerne laver jævnligt pasta med kødsovs, stegt kylling og frikadeller, nævner hun i en pressemeddelelse.

Pizza topper hos de unge
De unge er dog ikke helt på bølgelængde med de ellers så populære traditionelle hverdagsretter. Kun 28 procent af de unge i alderen 18-29 år får jævnligt klassikeren frikadeller til aftensmad. Også de andre favoritretter som pasta med kødsovs, stegt kylling, lasagne og rugbrød med pålæg laves ikke lige så ofte hos de unge.

Til gengæld er retter som pizza, burgere og tortillas populære hos de unge. Pizzaen er endda på de unges top tre over hverdagsretter, som de laver mest.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079