Marels medarbejdere er kommet hjem
Flaget var hejst. Koncernens CEO var fløjet ind fra Island. Og Århus’ borgmester Jacob Bundgaard var inviteret til at svinge kniven ved indvielsen.
For selvfølgelig foregår det med kniv og ikke saks, når man producerer maskiner til den kødforarbejdende industri. Og endda en særdeles skarp kniv, der normalt er monteret i en maskine, som på brøkdele af sekunder forvandler en kylling til fileter.
Lidt mere adstadig gik det dog, da Jacob Bundsgaard førte den.
- Det er en spændende rejse, I er på, og den passer som hånd i handske med den rejse, byen er på, lød det fra borgmesteren, der lagde vægt på, at en by i vækst kræver virksomheder, der er villige til at investere i nye arbejdspladser.
- I virkeligheden kan det koges ned til en enkelt sætning: Hvis det går godt for erhvervslivet, så går det godt for byen, konstaterede han.
Jacob Bundsgaard var flankeret af en pavestolt administrerende direktør for Marel i Danmark, Henrik Ladefoged. Han har i to år ventet på, at alle medarbejdere atter kunne samles i et topmoderne og nyt hus.
Han har i mellemtiden haft 60 medarbejdere i eksil i lejede lokaler længere nede ad gaden. Men nu er de 250 århusianske medarbejdere atter samlet under samme tag.
- Jeg har glædet mig til denne dag, og jeg glæder mig meget til at vise jer vores nye domicil, indledte Henrik Ladefoged.
- Det er virkelig en milepæl for mig, at vi nu atter er samlet under samme tag, fortsatte han.
Og at Marel mener det alvorligt i Århus understreges af fremtidsvisionerne. For Århus er en af Marels allervigtigste R&D-centre, og netop derfor udvider man.
De ekstra kvadratmeter giver plads til flere medarbejdere. Henrik Ladefoged beretter, at der alene i år er ansat cirka 30 nye medarbejdere.