Langenæs Bageriet bliver til Lagkagehuset
Ægteparret fra den jyske kæde fortsætter i ledende stillinger
Det oplyser Lagkagehuset i en pressemeddelelse.
Meldingen kommer få dage efter, at finans.dk i sidste uge fortalte, at Langenæs Bageriet med hovedkvarter i Aarhus kom ud af 2017 med et underskud på 5,7 millioner kroner og en negativ egenkapital på over syv millioner.
Ifølge Lagkagehuset er det muligheden for at opnå stærke synergier og flere muskler til vækst, der nu får Langenæs Bageriet til at gå sammen med Lagkagehuset.
- Lige som Lagkagehuset udspringer Langenæs Bageriet af en lille, familiedrevet brødvirksomhed, som over årene har vokset sig større og har fået en bredere ejerkreds. Men vi må også sande, at det næste skridt i ekspansionen kræver større finansielle muskler, og dem ved vi, at Lagkagehuset har – med samme høje kvalitet, som vi i dag er kendt for,siger administrerende direktør og stifter af Langenæs Bageriet Michael Spottag. Han overtog i sin tid overtog familiens første bageri efter sin far.
For Lagkagehuset, som allerede i dag findes 78 forskellige steder i Danmark, er det en chance for yderligere at styrke positionen i det østjyske - og samtidig være med til at bevare nogle ideer og produkter, som er skabt over årtier, påpeger direktør John Amund Tønnes
- Lagkagehuset er baseret på en stærk kultur. Det samme er Langenæs Bageriet. Derfor er det forenelige størrelser – samtidig med at de seks Langenæs Bagerier bidrager med noget nyt til vores forretning, forklarer han.
Glidende overgang
Den formelle overtagelse sker med udgangen af august, men umiddelbart vil det ikke betyde nogen synlig forandring.
- Det er et helt klart ønske at fastholde de mange stærke kompetencer, der i dag er i Langenæs Bageriet - herunder det meget dygtige ægtepar Michael og Mitzi Spottag, som igennem årtier har drevet forretningen. De forbliver begge to i ledende stillinger. I løbet af efterårsmånederne vil butikkerne få et nyt udtryk, men det bliver en glidende overgang, da vi gerne vil fastholde en række af Langenæs Bageriets kvaliteter i forandringen, fortæller John Amund Tønnes.
Lagkagehuset er i dag ejet af kapitalfonden Nordic Capital, mens Langenæs Bageren har flere forskellige investorer med Kakes, ejet af kagefamilien Espersen, som den dominerende. De bliver ikke længere en del af ejerkredsen efter Lagkagehusets opkøb.
Ifølge TV2 Østjylland beholder Langenæs Bageriet kun navnet på butikken på Langenæs Allé i Aarhus. Den butik kommer fremover til at hedde Lagkagehuset Langenæs.
Lagkagehuset med 810 medarbejdere havde sidste år en omsætning på 781 millioner kroner, mens Langenæs Bageriet med 86 medarbejdere omsatte for 78 millioner.