23948sdkhjf

Dansk emballagefirma hitter i USA

Plast- og folievirksomheden Tub-EX’s pose til modning af kød har vundet en amerikansk innovationspris.
Special-plastposen DrybagSteak, som er udviklet af Tub-EX, har modtaget innovationsprisen ”Food & Beverage Product Innovations Award”. Bag prisen står National restaurant Association.

Den specielle pose testes pt. af to store britiske leverandører af oksekød til supermarkedskæder. Allerede nu sælges posen til restauranter, cateringfirmaer og slagtere i 40 lande.

Lukker af for bakterier
Det særlige ved BrybagSteak er, at den lader kød, som vakuumpakkes i posen, modne og få smag som traditionelt hængt kød, men samtidig fjerner kontanimeringsrisikoen.

- Posen er meget åben for ilt, vand osv., men ikke for bakterier og skimmelsvamp, da det er en speciel plastic med en særlig porestørrelse. Folien lader luftarterne og vandet passere ved at optage det fra kødet og lade det dampe af på den anden side, siger teknisk direktør ved Tub-Ex, Peter Schou, til Ing.dk.

Tub-Ex har ikke taget patent på posen, da de ikke ønsker at afsløre, hvordan posen virker.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141