23948sdkhjf

Food Festival: Producenter kan lære af topkokkene

Danske fødevareproducenter kan lære rigtig meget danske topkokke, ikke mindst med hensyn til, hvilke produkter de skal satse på.

Det fastslår direktøren for den kommende weekends Food Festival i Aarhus, Anna Lund, som af samme grund har store forventninger til et af festivalens store fredagsarrangementer. Det handler om Danmarks gastronomiske revolution, og her kan festivaldeltagerne høre landets måske bedst kendte madanmelder, Ole Troelsø, fortælle om, hvordan Danmark blev en verdensberømt gastronomisk destination.

I fortællingen indgår også, hvordan kokkelegender som Søren Gericke har været med til at inspirere hele branchen.

- For fødevareproducenterne er det død og pine nødvendigt at holde øje med, hvad der sker på gastronomiområdet. Mange fødevaretrends kommer jo fra kokkene, så når de efterspørger eksempelvis en relish med havtorn eller nye kødudskæringer, så skal producenterne vide det, konstaterer Anna Lund.

Med på scenen sammen med Ole Troelsø er en stribe af de producenter, der har ladet sig påvirke af den gastronomiske udvikling. Deriblandt Hansen Is, Læsø Saltsyderi og Castello, som byder på smagsprøver og giver et indblik i hvad de har lært af topkokkene.

Workshops med legender
Flere af de kokke, der var med til at sætte skub i Danmarks forvandling til en verdensberømt gastronomisk destination, er at finde på Food Festival lørdag, deriblandt Søren Gericke, Paul Cunningham og Michel Michaud. Kokkene bliver interviewet af Ole Troelsø og vil på skift holde workshops, hvor gæsterne kan være med til at lave mad,

- Det er de kokke, som nutidens kokketalenter står på skuldrene af, nævner Anna Lund.

Food Festival foregår både fredag, lørdag og søndag, og den officielle åbning fredag bliver foretaget af fødevareminister Mogens Jensen.

Inden da har der som traditionen byder været såkaldt Branchefredag, hvor fødevarefolket kan networke i et par timer, inden festivalpladsen bliver åbnet for alle.

Se programmet for Food Festival 2019 her: Program



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.219