23948sdkhjf

Vestjyske fødevareproducenter blev klogere

Omkring 20 nuværende og kommende producenter af fødevarer i det sydvestjyske område er blevet klogere på emner som prissætning, branding og kundekontakt.

De deltog i et møde i Ribe med økofarmer Jes Hjorth fra Økotopen i Darum, som delte ud af sine erfaringer. Det skriver JydskeVestkysten.

Arrangementet var en del af et nyt EU-fødevareprojekt, Baltic Sea Food, der skal udvikle producenter af lokale kvalitetsfødevarer i 10 østersølande. Sydvestjylland er dansk testregion, der skal sende flere lokalt producerede grøntsager til restauranter via fødevarenetværket Sydvestjyske Smagsoplevelser, hvor cirka 65 producenter er med, skriver avisen.

- Det kræver, at de lokale fødevarer, for eksempel kød og grøntsager, er til at få fat i, og at producenterne har den rette forretningsforståelse. Vi er i testfasen i projektet, hvor vi forsøger at koble producenter og restauranter sammen om fælles løsninger på at få produkterne frem. Seks-otte restauranter har meldt sig, og flere er interesserede i at få bragt via en fødevaregrossist eller en til to fragtmænd med distribution et par gange om ugen. På den måde kan vi få gang i afsætningen, siger projektkoordinator Knud Hjortlund Hansen til JydskeVestkysten.

Originalartikel: https://jv.dk/artikel/f%C3%B8devareproducenter-blev-inspireret-af-%C3%B8ko-bonde
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093