23948sdkhjf

Bøde til ostepulverfabrik: Fik leveret til medarbejders private adresse

300 gram ostepulver fra Filippinerne har udløst en bøde på 20.000 kroner til den fynske ostepulverfabrikant Lactosan.

Det skriver Fyens Stiftstidende efter et kontrolbesøg hos Lactosan af Fødevarestyrelsen. Kontrollanterne kunne dels konstatere, at virksomheden har indført ostepulver fra Filippinerne uden tilladelse, dels at vareprøven blev tilsendt en medarbejders private adresse.

Ifølge Fødevarestyrelsens kontrolrapport har Lactosan oplyst, at "grunden til, at indførslen er sket til privatadressen, er for at omgå reglerne", skriver avisen.

Den ordlyd stiller Lactosan-direktør Jørn L. Frandsen sig dog noget uforstående over for. Han erkender, at Lactosan-medarbejdere for nemheds skyld i mange år har bestilt pakker direkte hjem til sig selv, men peger på, at det ikke er noget problem, medmindre det er en prøve, der har mere end 50 procent animalsk indhold. Så skal pakken angives til myndighederne.

i det konkrete tilfælde med det filippinske ostepulver lå pakken angiveligt stadig hjemme hos medarbejderen, da Fødevarestyrelsen var på Lactosan-besøg, og kontrollanterne kørte derfor hjem til ham og beslaglagde den.

Til Fyens Stiftstidendes konstatering af, at privatadressen ifølge Fødevarestyrelsen er brugt for netop at omgås reglerne, svarer direktøren:

- Det kan vi ikke nødvendigvis genkende. Vi overholder lovgivningen, så det har jeg ingen kommentarer til. Det må du snakke med Fødevarestyrelsen om.

Under alle omstændigheder har Lactosan nu ifølge Jørn L. Frandsen ændret praksis og strammet op. Det betyder, at alle pakker - uanset indhold - tilgår virksomheden direkte, fortæller han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078