Lollandsk fødevareproducent har enorme vækstrater
Siden fødevareproducenten Fra Fejø begyndte at sælge sine produkter i 2017, har virksomheden oplevet en ganske eksplosiv vækst.
Ifølge stifter og direktør Thomas Hermansen blev der i kalenderåret 2017 solgt babymad for cirka 20.000 kroner, og omsætningen steg i 2018 til 100.000 kroner.
Fra 2019 har Fra Fejø også haft en produktion af marmelade og kompot, og det har været med til for alvor at styrke væksten: I 2019 var der en omsætning på 525.000 kroner, i år lander den på omkring 1,8 millioner - og for 2021 er der budgetteret med en omsætning på fire millioner kroner, fortæller Thomas Hermansen.
Væksten har betydet, at Fra Fejø for nylig har ansat endnu en produktionsmedarbejder, så der nu er to ansatte ud over Thomas Hermansen og en fleksjobber.
- Og forhåbentlig kan vi ansætte en eller to mere i 2021. Vi går meget op i at skabe arbejdspladser her på Lolland, siger direktøren.
Fra Fejø har for nylig fået en kapitalindsprøjtning på lidt over en million kroner, hvoraf de 700.000 kom fra Vækstfonden og resten fra ejerkredsen. Ud over af Thomas Hermansen er virksomheden ejet af et par lokale investorer, som ifølge stifteren bringer gode kompetencer hvad angår eksport og forretningsudvikling.