23948sdkhjf

Grænsehandel med fødevarer skaber uenighed

De danske butikker tjener for meget på fødevarer, lyder det fra Fleggaard, mens De Samvirkende Købmænd afviser.
Et er sikkert: handlen med fødevarer syd for grænsen er i stigning.

I denne uge viste en undersøgelse, der er foretaget af Capacent for brancheorganisationen De Samvirkende Købmænd, at 56 procent af de adspurgte danskere først og fremmest handler fødevarer, når de besøger grænsebutikkerne. Det tal lå på blot 27 procent for to år siden.

En anden ting er sikker:

- Det, der har en betydning, er prisforskellene. Og i det øjeblik, at prisforskellene bliver større, så vil det betyde mere grænsehandel, siger lektor Suzanne Bygvrå ved Institut for Grænseforskning til dr.dk/p4

Afgifter fylder meget lidt
Usikkerheden opstår derimod, når prisforskellen skal forklares.

- Vi arbejder bare ikke med de samme avancer, som man gør i Danmark, og det koster lidt for forbrugerne, siger administrerende direktør i Fleggaard, Mike Simonsen til dr.dk/p4.

Han afviser, at afgifter skulle være af afgørende betydning for danskernes indkøbsvaner.

- I forhold til Fleggaard, som er en grænsehandelsbutik, så fylder fedtafgifter og fedt i vores produkter utrolig lidt, siger Mike Simonsen.

Afgifter fylder meget
Den udlægning køber de dog ikke hos De Samvirkende Købmænd.

- Først og fremmest skyldes prisforskellene afgifter, højere moms og løn, siger underdirektør i De Samvirkende Købmænd, Claus Bøgelund.

Han vil ikke kommentere på, om tyske butikker har en lavere avance end danske, som ifølge Claus Bøgelund tjener omkring to procent på bundlinjen.

Han siger dog:

- Når man måler priserne i Danmark, så skal man lægge mærke til, at Danmark har en såkaldt tilbudskultur. Det betyder at varerne den ene uge har en højere pris, og den næste uge have en markant lavere. Og her køber man typisk varen i den uge, hvor varen er med i tilbudsavisen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078