Chr. Hansen gør op med fedtfattige yoghurters slaskede indtryk
Chr. Hansen har i to år arbejdet på at udvikle en yoghurt-kultur, der kan gøre lette yoghurter fede i smagen.
- Når andelen af yoghurt med reduceret fedt ikke er vokset hurtigere, er det ganske enkelt, fordi kvaliteten ikke har været god nok. Forbrugerne nægter at acceptere en dårlig smag eller en tynd og slasket fornemmelse i munden, ligegyldigt hvor sundt produkt så end måtte være, forklarer marketingchef for yoghurtkulturer hos Chr. Hansen, Morten Boesen.
Derfor har Chr. Hansen brugt to år på at udvikle en yoghurt-kultur, der gør yoghurten fedtfattig og lækker uden at være proppet med kunstige tilsætningsstoffer.
Resultat: 7 yoghurt- kulturer
Chr. Hansen kan i dag præsentere syv kulturer, hvoraf tre af dem indeholder en dokumenteret probiotisk kultur BB-12-bakteriestamme, der skulle have en positiv effekt på fordøjelsen og immunforsvaret.
- De nye kulturer, som vi har brugt to år på at udvikle, giver en cremethed, fylde og en god smag - alle tre parametre der normalt er kendetegnet ved fede yoghurter, siger Morten Boesen.