Universiteter styrker samarbejde omkring fødevareforskning
Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og Københavns Universitet går sammen i et lovende samarbejde på fødevare- og veterinærområdet.
Sammen dækker de to universiteter cirka 85 procent af al fødevareforskning i Danmark. Københavns Universitet og Danmarks Tekniske Universitet har tilsammen en unik position til at få natur-, bio- og teknisk videnskab til at gå op i en højere enhed.
De to universiteter er specialiserede i hver deres led i fødekæden, og bruger samarbejdet som en løftestang for at udnytte de komplementære kompetencer.
Flere EU-midler
Med formaliseringen af det i forvejen tætte samarbejde kan de to universiteter tiltrække endnu flere EU-midler og store forskningsprojekter. Det vil gavne universiteternes erhvervssamarbejde, uddannelser og betjeningen af myndighederne.
Prorektor på Københavns Universitet, Thomas Bjørnholm, udtaler:
- Perspektiverne for Danmark i det kommende samarbejde er store. Det vil sikre vækst inden for dansk fødevareindustri og derved styrke et af Danmarks vigtigste eksportgrundlag. Regeringen har udtrykt et klart ønske om, at danske universiteter skal være blandt Europas absolut førende universitetsmiljøer. Dette samarbejde er et skridt i den retning.
Rektor på DTU, Anders Bjarklev, tilføjer:
- Vi ved af erfaring, at kreative og innovative ideer opstår, når forskere mødes på tværs. Med dette initiativ etablerer vi den ramme, der fører de gode ideer sammen med studerende, virksomheder og myndigheder. DTU ser frem til også her at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet.
En virtuel indgang til fødevareforskningen
Et af de første initiativer i aftalen er etableringen af et virtuelt center, som vil give erhvervslivet, myndigheder, forskere og studerende et nemt og overskueligt overblik over KU’s og DTU’s aktiviteter på fødevare- og veterinærområderne.
Samarbejdsaftalen forløber over fem år.