Tican vil åbne op i Kina
I løbet af et års tid forventer slagterikoncernen at etablere sig med eget lager i Kina, hvor salget fortsat går strygende.
- For tiden eksporterer Tican cirka 18.000 ton svinekød for omkring 180 mio. kr. årligt. Det er primært hoveder, ører og fødder, der regnes som delikatesser i Kina. Men jeg tror, at der på længere sigt også vil komme efterspørgsel efter de lidt dyrere udskæringer, siger koncerndirektør Ove Thejls til Nordjyske.
Han ønsker derfor at springe leddet, hvor kødet importeres fra slagterierne i Thisted og Fjerritslev over, så Tican frem over står rustet til efterspørgslen.
Tican kom allerede i 2008 ind på det kinesiske marked, da de ansatte deres første ’Own Man in China’(OMIC) gennem DI-Asia Base.
Blandt kunderne i Kina er i dag store kæder som McDonalds og KFC samt dagligvarekæder.