23948sdkhjf

Varmt tip i sommervarmen

Husk kølekassen eller sørg for at grillbøffer kommer hurtigt fra slagteren og hjem på køl. Sådan lyder et aktuelt tip i sommervarmen fra Fødevarestyrelsen.
Baggrunden for tippet er, at bakterierne stortrives i det varme sommervejr og formerer sig hurtigere end de fleste måske er klar over. En lun cykelkurv eller et varmt bagagerum er det rene slaraffenland for mange sundhedsskadelige bakterier. Faktisk kan bakterierne fordoble deres antal på seks minutter, og en enkelt bakterie kan blive til 1.000 på tre timer, når termometeret står på sommer.

- Bakterierne kommer med hjem i køkkenet og det stiller skrappe krav til hygiejnen og mindsker den i forvejen lille fejlmarginen man har, når der skal håndteres fersk kød og friske grøntsager, forklarer Fødevarestyrelsens udbrudskoodinator, Morten Lisby.

- Derfor er det vigtigt, at forbrugeren ikke sætter det arbejde over styr som virksomheder, transportører og butikker har gjort for at få holde varerne kolde og friske, forklarer han. Han anbefaler derfor forbrugerne at tage en kølekasse eller en kølepose med på indkøb eller sørger for at købe frostvarer, der kan være med til at holde temperaturen nede på de ferske fødevarer.

Køligt blik på temperaturen
Fødevarestyrelsen retter igen i år et køligt blik på netop køling og nedkøling hos grossister, cateringvirksomheder, supermarkeder og restauranter, for særligt i sommermånederne skal der være styr på kølekæden.

I sommeren 2011 gennemførte Fødevarestyrelsen en tilsvarende kampagne, som viste, at butikkerne kan have udfordringer med overholde temperaturkravene, når sommertemperaturen stiger. Sidste år blev omkring 250 personer syge på grund af 15 overtrædelser af reglerne for nedkøling, alene i Hovedstadsområdet.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078